Monday, February 02, 2009

koleksi novel...novel..novel....... :)

hye..hye... :) ok kali nieh.. aku nk share ngn uoals smua... koleksi novel2 yg aku ada.... yg aku beli dan simpan dgn begitu baik sekali.. hehehe... aku start beli time sekolah menengah lagi... form 3 dah start suke bace novel... esp novel remaja la kan.. hehehe :)

mmg sukar nk di elakkan kalau aku dah masuk kedai buku... kalau kuar lenggang2 kangkung x beli novel x sah.. (boleh tu boleh tpi kene kuat kn hati arr.. hahaha) selalunye aku beli kat kedai mamak aka kedai majlah.... mmg berlambak giler novel2 yg latest dan lame2 pun ade... yg best.. ade 10% - 20% diskaun... ekekeek.. mcm nk gi hari2 jer... wakakak...


# yang ni novel kisah remaja... time ni kecik2 lg.. budak sekolah nyer novel arr.. best gak.. byk yg hilang arr.. time ni.. aku suke Ahadiat Akashah... :)

# yang ni lak dr karya yg berlainan... seblh kiri ni.. dr penerbit Cretive Ent... kanan plak.. Alaf 21 :) penulis Lamia Aimal tu antara feveret novel aku...

# haaa.. yg ni lak..koleksi dr Aisya Sofea.. huhhh.. i luv semua karya dr beliau... ni pun ade 1 yg x ader... hmm.. dan sblh kanan tu plak.. dr koleksi Norhayati Berahim yg aku beli... ini pun feveret aku gak.. novel sume tebal2.. tapi bestt sgt... hehehe.... atas sekali tu.. ade 4 buah karya dr Liana Afiera Malik.. huhuu... die lah yg buat aku nangis bengkak2 mate tau... hurmm.... nak tau novel yg mane 1 aku nangis x hengat? atas sekali tu... heheheh

# x ketinggalan jugak.. aku ade lah beli novel dr karya Sharifah Abu Salem... :) dan Ma Lee Chuswan... yg ni pun best gak.. antara feveret aku.. ade 4 buah... hehehe dan seblh tu pulak.. dr Fauziah Ashari.... pun best jugak.. hihihi... semua2 koleksi yg aku ade nieh.. mmg x rugi beli dan simpan dn ulang2 bace.. smua nye touching2 belaka... heheheh... mane yg ade lbih dr 1 buah tu.. fo coz feveret aku... dan karya mereka2 mmg menyetuh kalbu... hikhikhik (jiwang lak :p)

# setelah di satu padukan.. ini lah hasilnye..koleksi aku tadi... :) tpi ni mcm ade lagi yg tercicir... wakakaka... member pinjam tpi x pulangkan lgi... :p

# ini dah termasuk koleksi mase novel budak2 sekolah dulu.. hahahah

waahhh... bile tgk koleksi novel2 ni.. rase puas sgt... heheheh... ni pun baru je hbs bace novel CHINTA karya dr Norhayati Berahim... rase mcm nk beli lagi.... opss..!!! mane yg gemarkan bace novel mcm nie.. novel cinta2 nieh.... akn rase keseronokan bila bace novel ni tau.. hurm... mcm2 perasaan yg kite dpt rase bile bace novel nie.. marah, geram, sedih, gelak2, senyum2, nangis, benci, sakit hati, kdg2 siap leh terbayang2 kan lagi... hu3... hebat tul... jgn heran kalau tetiba je dgr (tgh2 bace novel tu) gelak2... marah2.. senyum2.... otomatik boleh kuar jer dr mulut nieh.. hahahah... betapa kuat nye effect membace novel nieh kann... hikhikhik

2 comments:

dura said...

wah..mmg gila novel yaa... hihi.. same wif me..tapi sejak da kawen ni cam xder masa da nk membaca layan touching:p

btw.. banyak ur collections tu saya pon ada tapi mana sudah..hahahha...

xtau la u da baca or blom.. but ntuk org yg macam kita ni.. i suka ntuk suggestkan novel :
1. bagaikan puteri
2. cinta sang ratu
3. hijab sang pencinta

3-3 ni karya ramlee awang murshid **kalo x salah eja nama:p mmg sangat best ;)

mariani ranli said...

ade x karya LAM siri yoyo...klu ade blh pm sy di 013-4461603....sgt2 lame mencari koleksi novel beliau