Monday, March 30, 2009

erra fazira dah selamat bersalin..


credit : budiey.com

Pada jam 11.40 pagi tadi, penyanyi, pelakon dan isteri kepada Ketua Pegawai Operasi Suria fm, Engku Emran Engku Zainal Abidin, ERRA FAZIRA telah selamat melahirkan anak pertamanya yang diberi nama Engku Aleesya Engku Emran. Engku Aleesya dilahirkan seberat 4.04 kg secara normal. Pelakon dan penyanyi Erra Fazira dimasukkan ke sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur, pada pukul 11.30 malam tadi setelah mengalami kesakitan.

Alhamdulillah, syukur, semuanya selamat dan Erra Fazira dilaporkan sihat walafiat.. Nampaknya, bertambahlah seorang lagi pendengar Suria FM. Engku Aleesya dilahirkan seberat 4.04 kg secara normal. Engku Emran nampaknya seronok dan teruja dianugerahkan baby perempuan. Mesti comel, kan?

~**.. hu3.. hepi nyer... bile bace stori nieh.. tq budiey.. heheh.. mesti cumel mcm erra gak.. :)

Thursday, March 26, 2009

the unborn



sinopsis :
The Unborn is a supernatural thriller that draws upon the legend of a dybbuk, a malevolent spirit that refuses to leave the human world and inhabits the body of a person. Protagonist Casey Beldon (Odette Yustman) is plagued by merciless dreams, visions of strange looking dogs, and an evil child with bright blue eyes. After being hit with a mirror by her neighbor's son, Casey's eyes begin to change color and she learns she had a twin brother who died in the womb. Casey begins to suspect that the spirit haunting her is the soul of her dead twin, being possessed by a dybbuk, wanting to be born so it can transfer to the world of the living. Casey meets a woman named Sofi, who is revealed to be her grandmother. Sofi explains that she had a twin brother who was killed in Nazi experiments in Auschwitz when they were both just children. The boy was brought back to life by a dybbuk who intended to use his body as a portal into the world of the living. Sofi killed her twin to stop the dybbuk, and now it haunts her family for revenge. Sofi refers Casey to Rabbi Sendak (Gary Oldman), who can perform a Jewish exorcism to remove the dybbuk. The exorcism is performed, but things go awry as the dybbuk tries to stop Rabbi Sendak from completing the ritual. The dybbuk disappears after the exorcism and the death of Casey's boyfriend. Soon afterward, Casey learns she is pregnant with twins.

~** jom ramai2 kite tgk... hr ni 26.3.09 (khamis)... 1st tayangan... :)

Wednesday, March 25, 2009

konsert 2 ~ hafiz & qhaud... ^_^

wlupun dah agak terlewat utk ku nyatakn mengenai konsert ke 2 AF7... tapi aku ttap nk menyatakan nyer jugak pd kamu2 semue.. hahahah.... :p memandangkan aku hanya tgk kat utube.. sbb x sempat tgk LIVE... termasuk lah ulangan (pd ahadnye itu).. hu3... maka dgn itu... kelewatan aku utk mengulas hahahah... (statement poyo)... gini lah.. mlm td... kul 11 aku dpt tgk ulangan (104 channel) dpt tgk besar sket.. heheheh... puas hati.. dpt tgk... jadi... yg aku suke sgt... mereka2 ini lah... ngeee.... :)

video

video

biar rindu berlalu...


setelah sekian lame.. aku x hapdate blog nieh... so, skang nak post psl.. 'novel' yg baru aku beli semlm... karya Sharifah Abu Salem....ehehehe.. spt biasa lah.. feveret aku novel 'jiwang'... hahaha.. leh leleh siuttt.. klu 'fokes' ahahkkkss...

sinopsis :
~ sering rindu datang tanpa diundang. sering pula hati dipersalahkan apabila rindu begitu mendera. namun, kerana rindu itu dua insan saling berjanji untuk sehidup semati. dan, kerana rindu itu juga ada insan yang sanggup melupakan janji yang dimaterai.

~ janji Khalil dengan Samirah untuk membina istana bahagia, bagaikan sirna kerana pemusuhan anak-anak. Fatiha tidak mahu kasih ibu diganti dengan kasih wanita lain kerana merasakan cinta wanita itu tidak seagung cinta ibunya. Nasrul juga tidak sanggup orang asing muncul dalam hidup ibunya.


~ masing-masing menafikan hak bahagia kedua orang tua. sengketa keduanya berpanjangan, saling membenci dan melukakan. bagai api yang membakar, kedua-duanya saling menyakitkan. marah dan dendam mewarnai setiap kata-kata.

"mengenalimu merupakan kenangan pahit dalam hidupku,
namun ia juga adalah saat terindah

yang tak mungkin dapat kutemui sampai bila-bila..."

~ di saat kemelut dan persengketaan kian bertandang, Fatiha bagai kehilangan kehidupan....apabila musibah datang menimpa. Nasrul didera rasa bersalah. Fatiha pula tidak mahu mengaku kalah. dia cuba bangkit dari kehancuran yang sedang didepani. tanpa disedari, rindu perlahan-lahan datang. namun, dia lebih rela rindu itu berlalu pergi. dia tidak mahu rindu bertamu di dalam hati.


Tuesday, March 24, 2009

bersawang...

waahhh... dah bersawang blog aku niehh...

lame btul x hapdate blog aku nieh.. sori lah ek..

dah 1 minggu lbih kan.. hu3...

tak ade ape cer2 nak aku tepek di sini.. nnti2 lah..


ade cer2 baru.. idea2 kew.. aku tepek.... hehehehe


Tuesday, March 17, 2009

Mangga - April 2009








senarai lagu tugasan AF7 - konsert 2

woww!!! minggu ini.. Konsert 2 AF7, setiap pelajar akan membawakan 2 buah lagu...! memang mengejutkan.. suprise..! hehehe... tapi mebe cara medley kot.. sbb x sempat rasenye.. 14 org pelajar... 28 buah lagu.. waahhh... mau hbes kul 3 pagi.. wakakaak.. :p

pelajar perempuan:
RUBISA – Dingin (Ziana Zain) + Gagap (Stacy)
CLAUDIA – Kumahu (Siti Nurhaliza) + Wanita (Siti Nurhaliza)
ADILA – Merawat Cinta Luka (Liza Hanim) + Asyik (Amelina)
AISHAH – Coba (Faizal Tahir) + Gila (Mila)
ZIZI – Sembilu (Ella) + Wonder Women (Mulan Jameela)
RINI – Aku Sindarela (Amylea) + Kiblatku (Hazami)
ISMA – Jat Da Da Da (Dia Fadilla) + Hello (Farah Asyikin)

pelajar lelaki :
YAZID – Lelaki ini (Anuar Zain) + Fikirlah (Aizat)
ARIL – Benar-Benar (Adam) + Robot (Adam)
QHAUD – Bila Nak Saksi (Spider) + Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussein)
SIDI – Selamat Ulang Tahun Sayang (Imran Ajmain) + Kukoo (Ferhad)
OBRI – Akan Tiba (Aliff) + Ada Untukmu (Nubhan)
Hafiz – Cinta Ini Membunuhku (D-Masiv) + Toyol (Aznil)
AKIM – Satu (Dewa 19) + Buronan Cinta (The Lima)

kesemua lagu2 pada minggu ini masih fresh dan popular.... :) so, kite tunggu dn lihat bagaiman transfomasi minggu ini pulak.. eheeheh...

Monday, March 16, 2009

best tak AF7?

huhh.... errmmmm... Af7...!!! best kew? ntah ler.. x ade ape yg tertarik, menarik, di tarik lagi utk aku komen atau stori psl AF7... mebe baru konsert 1 kot.. hurmmm... klu tgk tu boleh lah.. tapi nk target 1 @ 2 pelajar tu blum lagi.. "aku blum panas" lagi dgn AF7 nieh.. hahahah... lagi 1... x best lah tarian menuju puncak tak ade... kan..? x best.. hu3

spt yg prnah aku tulis b4 nieh.. isma dan hafiz plihan aku kan.. utk AF7 ni.. pilihan dr top 20 lah.. heheh.. (sila rujuk kembali ek) hmm... so, hafiz pun smlm best (nk kate memukau tu x lah kot.. tp mlm tu die yg paling best) dan kalau die still consistent.. insyaAllah die akn ke final.. wahh!! :) isma pun ok.. muke die sedeyy je aku tgk.. sesuai lak dgn lagu sepi tu.. heheh... yg lain2 tu.. blum lagi menarik perhatian aku.. (riz masih ttp di hati... :)) ~ x ade yg memukau buat mase nieh.. hu3

plan nk pi tgk konsert 2 nnti di batalkan... sbb ade 2 perkara yg menghalang n terpksa di batalkan.. sbbnya adalah : 1) aku blum lg nak pegi tgk 'live' sbb tgk dorang di konsert 1 kat tv pun dah boring. 2) aku akn gi JB pd jumaat dn balik cni hr ahad nye. :) :) tapiiii!! klu lah pd konsert 2 nnti ade yg memukau... jeng..jeng... mebe aku akn pi tgk konsert 3 nnti.. wakakakakak... :p tunggguuuuuuu...!!!!!

~* aku byk bace komen2 bernas dan komen dr org2 yg sepatutnye komen (blog2 lain) ttg tone sore yg pelbagai dan sedap dan best dan unik pada pelajar2 AF7 ini.. but aku ttp dgn RIZ jugak.. seriyes..!!! (kan aku dah habaq,, x sorang lagi pun yg leh buat aku terpukau..!!)

Friday, March 13, 2009

quizbox ~ personaliti anda...?

errmm... yess.. tadi nie.. kak h suh aku gi tgk website (spt di bawa) :) dia nak aku jwb then results tu tepek kat blog... so, aku dah jwb pung... so, mengikut pd arahan dr kak h.. aku tepek lah.. hehehe.. saje suke2..

nieh website tu : http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.

~** amacam...?? hehheh.. ada berani...? sila lah uat quiz nieh.. saje kan.. suke2.. :) :)

Thursday, March 12, 2009

longgokan gmbr... ^-^

okehs.. kali ni, saje lah aku nk tepek longgokan gmbr2 aku dn riz n riz angels jugak.. :) wlupun lbih byk gmbr aku n riz la kan.. hikhikhikss.. selalunya dah siap longgokan gmbr ni aku print colour dan tepek kat peti ais umah aku... hahahah... saje nk penuh kan bgi semak mata org2 di umah itu tgk... wakaakak.. ni pun leh kire kenangan jugak lah kan.. spnjang aku join riz fc aka riz angels.. :) :) (wlupun byk lg gmbr2 menarik dan tertarik yg ade.. tapi ini je yg terbaik dr yg terbaik.. hahahakkss..)



Tuesday, March 10, 2009

senarai lagu tugasan AF7 - konsert 1

wahh..!!! AF7 dah kembali.. hehehe... hmm.. 14hb mac ni dah Konsert 1 utk AF7. x sabar jugak nk tgk persembahan pelajar2 kali nie.. klu tgk dr lagu tugasan ni.. smua nye lagu2 dr makanan mereka2. so kite lihat je lah nnti konsert tu... :) transfomasi mcm ner yg akan berlaku nnti... suspens je kan.. hahaha.... di smping Pengetua Wanita kite.. Datin Seri Tiara Jacquelina!

pelajar perempuan :
ADILA - Di Bawah Pohon Asmara (Jaclyn Victor)
ISMA - Sepi (Yuni Shara)
RINI - Elegi Sepi (Azharina)
CLAUDIA - Sempurna (Andra & The Backbone)
ZIZI - Molek (Elyana)
AISHAH - Dan Sebenarnya (Yuna)
RUBISA - Matahariku (Agnes Monica)

pelajar lelaki :
QHAUD - Phoenix Bangkit (M.Nasir)
YAZID - Penghujung Rindu (Jamal Abdillah)
SIDI - Terima Kasih Cinta (Afgan)
HAFIZ - Lagu Kita (Aizat)
OBRI - Jeritan Batinku (P.Ramlee)
ARIL - Rahasia Perempuan (Ari Lasso)
AKIM - Hatiku Kau Luka (Alleycats)

~** bak kate angah.. kalu konsert 1 ni GEMPAK! leh la kite tgk live pas nie.. ekekeeke.. :p

Riz harap tuah "Bermula Semula"

credit : gua.com.my



Bekas naib juara Akademi Fantasia musim keenam (AF6), Mohammed Idris Mohd Zaizizi atau lebih dikenali sebagai Riz, muncul dengan album sulungnya, ‘Bermula Semula’, yang bakal dipasarkan pada bulan April atau Mei nanti.

Ketika ditemui di majlis pra-dengar albumnya di pejabat Maestro di Plaza Damansara baru-baru ini, Riz mengakui bersyukur kerana kerjaya seninya berjalan dengan lancar. Apatah lagi, ramai rakan-rakan AF lain masih ternanti-nanti giliran untuk menghasilkan album sendiri.

"Sebelum ini saya hanya muncul dengan single “Hanya Sandiwara” dan saya berterima kasih kepada para peminat yang menerima lagu tersebut dengan baik. Saya juga pernah merakamkan lagu duet bersama Alya, “Ku Pinjam Satu Bintang”.

"Pada mulanya, saya hanya mahu buat single yang terdiri daripada sebuah lagu balada dan sebuah lagu rancak. Namun segalanya berubah dan perancangan untuk menghasilkan single bertukar menjadi album apabila saya bertemu dengan komposer Ajai.

"Ini kerana dengannya segala-galanya menjadi lebih mudah kerana kami banyak berbincang tentang apa yang kami inginkan. Kiranya album ini adalah kerjasama terbaik saya dengan Ajai dan saya memilih Ajai sebagai penerbit kerana saya yakin dengan kemampuannya.

"Apatah lagi, sejak dahulu saya memang berminat untuk bekerjasama dengannya. Mungkin bagi penyanyi lain mereka suka ramai penerbit di dalam album mereka, tetapi bagi saya, saya mahu album saya mempunyai sebuah konsep dan bukan rojak," ujar Riz.

Ditanya mengapa ‘Bermula Semula’ dipilih menjadi judul album, anak kelahiran Perak ini memberitahu, selepas menyertai AF6 dia kini melibatkan diri dalam dunia seni yang serba mencabar. Malah persaingan juga semakin sengit.

"Kalau di dalam AF6, dunia saya agak kecil. Tetapi kini saya perlu bersaing dengan semua penyanyi sedia ada dan saya berharap agar mendapat tempat di hati peminat. Album ini juga bermakna bermulanya perjuangan saya di dalam dunia nyanyian selepas AF6," katanya.

Diusik dengan persoalan tentang persaingan bakal pelajar AF7 yang akan hadir tidak lama lagi, Riz mengakui di dalam apa jua bidang memang wujud persaingan. Namun dia tidak mahu menjadikan perkara tersebut sebagai alasan untuknya mundur di dalam dunia seni.

"Memang, hari-hari ada sahaja penyanyi baru yang muncul. Bukan setakat pelajar AF7. Oleh sebab itu, saya perlu memandang segala persaingan ini secara sihat dan tidak perlu takut untuk menghadapinya. Saya yakin dengan kerja keras, disiplin serta lagu-lagu berkualiti yang saya berikan kepada peminat, diri saya akan diterima," ujarnya yang sebelum ini sering dikaitkan dengan idolanya, Anuar Zain.

Dalam pertemuan itu juga, Riz berharap kehadiran album ‘Bermula Semula’ akan menepis pandangan klise yang mengatakan dia mempunyai persamaan dengan Anuar. Katanya melalui album tersebut dia cuba menonjolkan kekuatan vokalnya di samping mewarnakan lagu-lagu yang ada di dalam album yang berkonsepkan pop itu dengan caranya yang tersendiri.

"Proses rakaman bermula pada bulan September tahun lalu dan sepanjang proses rakaman, saya tidak mengalami sebarang masalah. Namun ada juga lagu yang sukar untuk saya nyanyikan kerana susah untuk dapatkan mood yang sesuai.

"Oleh sebab itu, saya memerlukan masa yang panjang untuk merakamkan lagu tersebut. Namun saya bernasib baik kerana Ajai banyak memberikan kerjasama dan tunjuk ajar kepada saya. Kini, barulah saya sedar bukan mudah untuk menghasilkan album dan saya masih perlu banyak belajar untuk bergelar penyanyi yang baik," katanya.

Selain lagu “Hanya Sandiwara”, “Ku Pinjam Satu Bintang” dan “Bermula Semula”, lagu-lagu lain yang turut dimuatkan di dalam album yang diterbitkan oleh Riz Entertainment dan Maestro ini ialah “Harus Ku Yang Pergi”, “Kehilangan”, “Kau Wanita”, “Cinta Ini” serta “Khilaf”.

"Selepas ini kami merancang untuk mengetengahkan lagu “Harus Ku Yang Pergi”, ciptaan Ajai. Lagu tersebut agak perlahan dan sesuai dengan vokal saya. Saya harap peminat akan menyukai lagu ini kerana ia merupakan antara lagu yang paling saya gemari," jelasnya.

Friday, March 06, 2009

AF7... AF7... ??

hmmm... pejam celik pejam celik... dah masuk AF7... 7 & 8 mac 09 tirai AF7... 14 mac 09 1st konsert af7. semlm aku baru tgk trek selebriti... ade sesetengah pelajar yg di tunjuk kan.. dan aku pun x tgk hbs.. yg smpat aku tgk.. Isma, Hafiz, Amim, Kelana... hu3 rase mcm best lak.. hihihi.. (mgkn kah cinta akn beralih arah..?)

Aku stori psl ISMA.. kakak kpd Tomok & isteri kpd Zul 2by2....(anak dah 5 beb.. badan maintennn...) mmg terkejut bile sessi terjahan ke rumah Isma nie.. ya ammpunnn.. !! start je die bukak mulut... perghh!!! sejibik mcm sore CT Nurhaliza... mmm kurniaan Tuhan kan... dah itu yg di beri.. klu tak tgk muke die... konfem kite igt CT.. hehehe... takut jgk lah.. kot sekali imbas ke aku dgr kan.. tapi TAK.. mmg klu die cakap panjang2 pun.. berjela2.. still mcm sore CT.. huh...aku imagime.. cam ne lah die nyanyi nntik.. hu3.. nnti die di cop tiru CT ek.. sian gak kat die.. tapi kite x taulah.. kot keajaiban berlaku kan.. same2 lah kite nntikan...

~* isma

dan lagi sowang ni.. AMIM.. hurmm.. rase mcm best lak budak nieh.. ahahahah... ensemm.. umur aku lupe lah.. tapi mude lagi... :) bdk ni smart.. kemas... mase terjahan gi umah die pun.. smart je aku tgk.. die pakai spek.. rapi santun lak aku tgk.. hahaha... senyum pun manis.. ok arr.. hope die dpt masuk.. klu sore die BOOM!! lah... :)

~* amim

HAFIZ... die nie sekali imbas tgk mcm saiful MI.. tpi pndang muke je lah.. jgn pndang sekali dgn rambut die tuh.. wakakaak.... umah die besar.. family die pun besar saiz gak.. die je yg kecik... hehehe.. dr ape yg aku tgk.. lak.. mcm aizat lah die nie.. org 'berada' n mmg minat muzik... dr kecik parents die bg support kat die dlm bidang niehh... hu3.. main gitar pun pndai.. ntah2 ade bakat cipta lagu.. mcm aizat.. heheh.. sape tau kan.. hmmm... :p klu die dpt masuk pun ok gak.. ekekek...

~* hafiz

GUD LUCK PD CALON2 TOP 20 AF7... HOPE AF7 BOLEH MEMBAWA PERUBAHAN DLM DUNIA SENI DI TANAH AIR INI... BAKAT2 YG MENYERLAH DAN MENGAGUMKAN.. AMAT DI NANTI2KAN... TUNGGGUUUU...!!!! MGKN SATU KEAJAIBAN AKN BERLAKU... :)

Wednesday, March 04, 2009

happy!!

HARI INI IM VERY HEPI...!

HEPPPIIIIIII SGT....

HEPIIIIIII......

HEPPPIIIIII.........

SUKEEEE.... SERONOKKKK... GUMBIRAAAA.....

SBB...?

PEMBERIAN IKHLAS KU TLH DI TERIMA OLEH NYA...!!!

HAHAHAH..... (yeeaayyyyy!!!)

BELIAU BEGITU TERHARU DAN HEPIII JUGAK... :)

N YG PNTING DIE SUKE DGN APE YG AKU BG TU... :)


lalalalalalalalal...... hikhikhikss...

~** rase nk nangis plak.. ehehehe.. nangis sbb terlalu hepi..!!! wakakaka :p

CINTA INI by RIZ

okeyss.. spt yg tlh di janjikan.... mase riz perform kat selayang mall tu.. di bawa 2 lagu baru kan... :) so, ni lah lagu tu... CINTA INI... mmg lum pernah kuar kat mane2 lagi.. special mase kat selayang mall tu jer... hehheh... (i like this song...!)

video

TAG! TAG! TAG!

hu3... see? aku kene TAG lahh.. lahaaiii... kene jawab gak kew? hikhikhik... memandangkang smpi 3 owang sekali gus men'tag' aku... so, aku jwb sekali gus lah ek.. hu3.. x kan nk uat smpi 3 x kot...???? :P
1. Anda rasa anda hot?
~* HOT?? kalau skang ni mmg tak lah.. sbb opis ni kuat econd nyer.. hu3.. sejokkkk!

2. Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
~* gmbr ini akn mengingatkan kembali detik2 manis pes time luv bersua 4 mate dgn RIZ!! woww!! (tgk posing pun same kan.. wakakaka :p)

4. Bila kali terakhir makan pizza?
~* 2 minggu lps.. mkn pun sbb dah mlas tahap gaban nk pi turun tapau nasi.. so, jln paling mudah.. kol 1-300-88-2525 ahaakksss...

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
~* Bunkface @ Situasi.... :)

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
~* memandangkan skang ni luv kat opis.. so, ngah uat claim budak site nieh.. heheh.. selain dr kerja2 yg sewaktu denganya.. hu3.. (tender berlambak2 nieh.. ayyooo!!)

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
~* kwn2 panggil anis @ love... but kat umah.. d'ha :) hurmm.. kalu nk panggey "sayang" pun bleh jerkk.. wakakaka...

8. Tag lagi 6 orang :
# kakjah @ pijah
# liea
# diddy
# angah
# ejart
# ling
HU3.. SORI YERK... UAOLS KENE TAG NGN I... HEHEHE

*Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag…

9. Sapa No 1 pd anda?
~* kak jah @ pijah ni.. salah sowang dr riz angels... lum pernah jmpe 4 mate lagik.. but cet2 kat alam maya ni pernah lerr.. hikhikss

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
~* hurmm... ade hbgn dgn sape... hu2...x kenal lah pulak but diddy dah berpunyer... hikhikhiksss...

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
~* wohhh... ejart...ni study lagik.. slh sowang fan riz jugak.. heheh.. dan shawal fc.... manis org nyer.. cop2... event besday riz hr tu 1 group gn luv... GBH!!! yeeyyy!!! wakakakak

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
~* oohhh... angah! very the very... sbb angah ni dah luv anggap mcm kakak sndiri.. byk bg nasihat2 yg bernas utk luv...berfikiran terbuka, boleh terima ape jua keadaan dgn 'cool'... luv kene byk belaja dgn die.. sbb luv kdg2 x pndai kawal diri bile sesuatu terjadi (tersentap) hahahah dan kalau lepak dgn angah tak pernah kering gusi, x prnah senyap mulut ni.. sbb byk sgt stori nk di stori kan... hahahah..i luv u angah.. muahhh!!

13. Siapakah orang nombor 2?
~* liea.. pun slh sowang dr riz angels jugak.. dan luv rapat jugak dgn liea sbb klu ade ape2 selalu lepak dgn liea.. (karoks, mkn2) heheheh... selalu gak jmpe sbb die comm riz angels kan.. :)

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
~* ling... wlupun luv x rapat dgn ko but kite pernah jmpe kan.. wakakaka... event riz pun ko selalu join tapi tak selalu cot cet cot cet arr... jmpe pun kat alam maya jerk... hu3.. so, pesanan bernas dr luv : "berkhidmat utk negara"!!

ahhhhh.. lega!!! dah selesai sudah menjawab segala soklan 'TAG" ini... hu3... lame gak nk menjawab nyer... yer lah uat dah tntu kat opis kan.. jap2 bos panggey.. jap2 kol masuk.. jap2 ade org dtg (hntr surat la, hntr cek la, mnta cek lah) hahahah... 'gangguan' sering berlaku wlu di mana2 jua... eheheeh...

Tuesday, March 03, 2009

riz perform @ selayang mall

wahhh!!! berbaloi.. sbb? sbb kali nieh.. riz perform lagu baru "harus ku yang pergi" kat selayang mall pd ahad lepas... :) utk 1st time nye.. riz perform salah 1 lagu dr album single yg bakal kuar x lame lagik.. so, ENJOYY!!!!

video

~**.. ekceli riz bawa 2 lagu baru die.. hu3.. di sebabkan yg ini pun bagai rak tertido aku donlod.. so, yg lg 1 tu.. insyaAllah.. akn menyusul kendian ek.. eheheh... :)

Monday, March 02, 2009

Mangga Star Search @ Selayang Mall

hmmm... lepas dah rindu aku nk jmpe riz... :) semlm (ahad) aku gi Selayang Mall.. alkisah citernye.. smpi sesat2 di uatnyer.... bkn sesat jln.. salah tempat kejadian jew.. boleh kan? huh.. xcited nyer pasal.. awl lg dah smpi.. b4 kul 2.. wlupun dpt info yg riz perform pkl 3pm.. hehehe

dgn gah nyer.. masuk lah ke tmpt kejadian.. tup2 tgk tade mende pung.. lengang jew... stage pun kecik.. mcm stage skolah tadika jerkk.. heran gak!! aduhh.. usha nyer usha sekali salah tempat..leh lak gi ke "Selayang Capital" wakakakak.. bagai nak pecah perut gelak.. tadi konfiden sgt... hahahah..rupenye.. Selayang Mall depan lagik sket jerkk.. hu3.. sib baik ade mase lagik...

ape lagik.. berkejar2an lah aku dn rombongan ku ini.. gi ke tmpat kejadian yg sebenarnya.. hehehe.. alhamdulillah.. smpi jua akhirnye.. yeeyyy!!!! :) smpi dapat parking tu.. x hengat dah cam ner laju nyer kami berjaln.. hahaha.. teruuuussss.. gi cari stage dulu.. :) fuhhh!!! selamat smpi dah dtp stage tpi riz lum perform lagi.. heheheh.. sabar menunggu nieh... tgk lah gelagat bakat2 terpendam kann.. ramai gak lah.. yg mendaftar.. :)

dlm pkl 5 mcm tu lah.. baru lah riz perform.. see? 2 jam tuh.. tunggu riz nak perform.. demi RIZ. kan.. ape jua akn ku tempuh.. tapi mmg berbaloi gilerr sesangat coz..? riz bawa 2 lagu baru dr album single die... yeaaahh!!!! Harus Ku Yang Pergi dan Cinta Ini... wahhh!!


mase nieh... riz lum perform lagik.. huh3.. amik gmbr kat blkang stage... :) bestt nyerr dpt jmpe riz.. heheheh yeaahh!!!

Alif Aziz.. "sayang2" perform (2 lagu) wlupun die nk bawakan lagu laen. tapi CD die rosak hu2...

riz ~ harus ku yang pergi... starting feel lebih siuttt... heheh...

riz & my frend, ina :) (dah terjebak nieh.. hahahah)

muuahhh.. very the very ensemm.. hmmm wlupun... katenya... !!! ahakass...

dgn angah... :) (baju pepel kate brown)... hahaha

riz again..!!! dah tembam lerr..

nadzirah & alif aziz.. :) sweet.. comel2.. lesung pipit yg mahal tuh... :)

mimi my starz LG 2.. ya ampun.. kecik molek nyerr die..!! sweet...

PA aka besfrend riz.. ejam!! time nieh riz dah nk balik... tapi smpat gi tu amik gmbr.. (x puaslah jmpe riz hu3)

smbil2 menunggu riz tuh.. (kematu kaki kan.. hahah) bersama2 pd hari itu.. joen :)

~** hurmm... alhamdulillah.. stlah 2 bln x jmpe riz dn x tgk riz perform live.. akhirnye dpt jugak.. kannn... hehheeh... wlupun leteh sbb 2 hari turut2 kuar je kan.. tapi demi riz.. ku gagah kan jua... puas hati sgt.. sbb riz fes time bawakan lagu HKYP live kat show luar... dan special lagi... lagu CINTA INI.. wahhh.. besttt... :) :) riz lak perform last sekali.. slps papa jess tu.. (sape tah) wakakaka...! semlm smpat lah aku tenung si riz nieh.. sbb dah rindu sgt laaa... hu3.. :) :)

besday NIS@...

wahh.. lame ek x hapdet blog nie.. (lame kew..?) eheheh.. mklum ler coti kan.. hmm.. hr tu.. sabtu 28hb gi beday party Nisa... :) dgn hujan lebatnye.. ku redah jua.. hihihii... uat kul 8pm.. 8.30pm aku smpi dgn serombongan bes frend dan ank sedara aku.... :) tema party purple!!!


aku dan beday gurl..!!!

dah abes tiup lilin... yeeyy!! hepi beday NISA...! yg sblh nisa tu.. Diddy :)

wahh..!! pepel maaa... aku, nadzirah n umairah... :)

lagik sekali.. heheheeh.. x puas lerr.. hu3...

dgn imah lak.. hehehe.. (muke seriyes jerkk.. takut luv tau...!!) :P

nie haa.. muz, liea, budin (kwn liea) & diddy

diddy again.. tapi ade lak yg menyelit peace!! kat belakang tu ek.. hu3.. :)

baru je habes mkn.. so, posing2 lah.. wajib kan.. heheh
(frizz dan ina pun ade)

yg ini msh org2 yg same spt di atas cume penambahan ahli.. Anis je.. heheh

~** pkl 10.30 aku gerak balik dah.. hu3.. tak leh lmbt2.. hujan lebat maa.. jln jem.. hehehe

HEPI BESDAY NISA...!! 20th..
SEMOGA PNJANG UMUR N DI MURAHKAN REZEKI...
amin....